logo
  Vlees
  Geschrapte vleeskoekjes
  250 gr rundvlees
100 gr gekookte aardappelen
60 gram boter
pezo
1 ui
wat melk

Ik ben gek van oude kookboeken, want daar staan soms hele leuke aparte recepten in die je nu nergens meer kan vinden. Dit is er nou een van. In het begin moest ik er wel even aan wennen, maar vond het wel heel erg lekker. Weer eens wat anders op je bordje...

Maal het vlees, maal de aardappelen of het brood. Meng dit met zout, peper, wat melk en desgewenst andere kruiden tot het een smakelijke en goed samenhangende massa is. Vorm hiervan 4 koekjes in de vorm van biefstukjes. Snipper de ui en bak ze in heel weinig boter bruin (Doe ze desnoods door het vleesmengsel voor het vormen van de koekjes, als iedereen van ui houdt; geef ze anders liever afzonderlijk bij het vlees).
Bak de 4 vleeskoekjes in de rest van de boter vlug aan beide zijden bruin. Dien ze heet op met de gefruite ui.

  eind