logo
vlees
  Arnaki yemisto (gevulde lamsbout)
  1 ontbeende lamsbout (2 kg)
pezo
4 el gesmolten boter
sap van 1 citroen
250 gr mager lamsgehakt
1/3 kopje rijst
1 mespuntje kaneel
2 el fijngehakte peterselie
1 el fijngehakte munt
1/2 liter runderbouillon
 

Hier ben je wel even zoet mee. Maar al dat werk wat je er voor doet, wordt ook goed beloont, want het smaakt heerlijk en het is heerlijk bij de rijst.

Leg het vlees plat op een plank en bestrooi het met peper en zout.
Smeer het in met 2 el boter en citroensap. Smeer de rest van de boter in de koekenpan en sauteer het lamsgehakt tot de roze kleur verdwenen is.

Voeg ui, rijst, pezo, en kaneel toe en bak alles nog 5 minuten. Doe dan de peterselie, munt, en 1/3 kop bouillon erbij en laat het 15 minuten sudderen. Haal het van het vuur en laat het afkoelen. Bedek de lamsbout met het mengsel, rol het vlees stevig op en bind het op verschillende plaatsen dicht. Leg de bout op een rooster in de braadslee en giet de rest van de bouillon erbij. Rooster het vlees 15 minuten in de oven op stand 7, draai de oven lager tot stand 4 en laat het nog 1 1/2 tot 2 uur braden, afhankelijk van de gewenste gaarheid. Bedruip af en toe met vocht.

 
eind