logo
  Vlees
  Ajam kerrie (Kip in kerriesaus)
  8 drumsticks of 4 kippenbouten
zout
6 kemirienoten, grof gehakt
1 tl trassi
1 el ketoembar
1/2 tl djinten
1 tl koenjit
1 el (zonnebloem)olie
1 ui, gesnipperd
4 tn knoflook, fijngehakt
30 gr santen (van een blok),
opgelost in 2 dl water
1 el tamarindepasta
3 schijfjes laos of 11/2 tl poeder
1 serehstengel, het gekneusde
dikke uiteinde, of 1 tl poeder
3 djeroek-poeroetblaadjes

Wrijf de stukken kip in met zout. Rooster de noten een droge koekenpan met anti-aanbaklaag goudbruin en wrijf ze fijn in een vijzel; meng de trassi, ketoembar, djinten en koenjit erdoor.

Verhit de olie in een braadpan en roerbak de ui, knoflook en het kemiriemengsel 3 minuten. Voeg de stukken kip toe en bak die rondom bruin. Schenk de santen erbij en roer de tamarinde, laos, sereh en djeroek poeroet erdoor.
Laat de kip afgedekt in 45 minuten zachtjes gaar worden. Keer de kip halverwege. Verwijder de laos, sereh en djeroek poeroet.

Lekker met witte rijst, roedjak en kroepoek.

 
eind