logo
  Vlees
  Ajam besengek (Kip in kokossaus)
  8 drumsticks
zout
6 kemirienoten, grof gehakt
1 ui, gesnipperd
2 tn knoflook, fijngehakt
1 el ketoembar
1/2 el djinten
1 tl laos
1/2 tl trassi
1 el (zonnebloem)olie
40 gr santen (van een blok),
opgelost in 2 dl water
2 djeroek-poeroetblaadjes
2 serehstengels, de gekneusde dikke uiteinden, of 2 tl poeder
1 el tamarindepasta

Je waant je even lekker op vakantie... op een tropisch eiland met een heerlijk drankje en kip in kokossaus

Wrijf de drumsticks in met zout. Rooster de noten in een droge koekenpan met anti-aanbaklaag goudbruin en wrijf ze samen met de ui, knoflook, ketoembar, djinten, laos en trassi in een vijzel tot een pasta.
Verhit de olie in een braadpan en roerbak de kemiriepasta 1 minuut. Voeg de drumsticks toe en bak die rondom bruin.

Schenk de santen erbij en roer de djeroek poeroet, sereh en tamarinde erdoor.
Laat de kip afgedekt in 1 uur zachtjes gaar worden; neem voor een dikkere saus het deksel de laatste 15 minuten van de pan. Verwijder de sereh en djeroek poeroet.
Lekker met nasi koening, sajoer, gebakken uitjes en komkommer.

 
eind