logo
  Snacks - hapjes
  Zuurkooltaartjes
  Voor 12 stuks:
6 plakjes diepvriesbladerdeeg
3 sjalotjes
1 bosje bieslook
100 gr gekookte ham
1 zakje zuurkool (uitlekgewicht 285gr)
3 eieren
2 dl melk
1 tl karwijzaad
zout
zwarte peper

Snacks met zuurkool? Ik had er nog nooit van gehoord en ging deze een maken. Het is wel lekker, maar je zit er wel snel vol van.

De plakjes bladerdeeg op een met bloem bestoven aanrecht leggen en afdekken met een theedoek. Laten ontdooien en daarna elk plakje uitrollen tot 15 x 15 cm.

Bekleed hiermee twaalf hoge vormpjes met een doorsnede van 6 cm. De oven voor verwarmen op 175 graden.
De sjalotjes schoonmaken en de bieslook wassen. Alles in kleine ringetjes snijden. De gekookte ham in stukjes snijden en vermengen met de zuurkool, sjalotjes en bieslook.
Over de vormpjes verdelen. De eieren met de melk loskloppen en op smaak brengen met karwijzaad, zout en peper. Het mengsel over de taartjes verdelen. De taartjes op een bakblik midden in de oven ongeveer 25 min. bakken. Direct serveren.

  eind