logo
  Snacks - hapjes
  Woopsyburger
  500 gr gehakt hoh
3 tl boembe sate
3 el cornflakes (fijn gemalen, niet te fijn)
2 eieren
meel
pezo
paneermeel
4 maisbolletjes
knoflooksaus
4 blaadjes sla
2 tn knoflook (fijn gesneden)

Deze had ik bedacht en het bleek een groot succes te zijn, want meerdere mensen vonden het super lekker.

Doe het gehakt, boembe sate (bij de toko), 1 ei en de knoflook in een schaal en meng dit goed. Doe er dan paneermeel door, zoveel dat het een mooie vaste massa word. Doe de peper en zout naar smaak bij.

Verdeel dit in 4 stukken (ongeveer 140 gr per stuk), maak er mooie balletjes van en druk deze plat.
Neem nu drie bordjes, op de een de meel, de ander 1 ei en op de laatste de cornflakes. Dompel de woopsyburgers eerst in de meel, goed aan beide kanten, dan door het ei en dan door de cornflakes.
Leg de burgers nu in de vriezer voor minimaal 4 uur.

Snijd de bolletjes nu open. Doe er een blaadje sla op met de knoflooksaus. Bak de woopsyburgers aan beide kanten bruin en gaar en doe ze op de bolletjes.
Eet smakelijk

  eind