logo
  Snacks - hapjes
  Kipcorns
  800 gr kipfilet
2 tl zout
2 tl uienpoeder
1 1/2 tl knoflookpoeder
1/2 tl koriander
1/2 tl peper (wit)
cornflakes (beetje geplet)
bloem
6 eieren
Maal de kipfilet in de keukenmachine of blender heel fijn. Doe de kipfilet in een schaal en voeg daar de zout, uienpoeder knoflookpoeder koriander en witte peper aan toe.
Kneed dit geheel goed door elkaar met je handen.

Breek de eieren boven een bord en kluts dit goed door elkaar.
Strooi de bloem op een hoopje op het werkblad en doe dit ook met de cornflakes zodat je nu een hoopje hebt met cornflakes, bloem en een bordje met ei.
Het makkelijkste is nu als je een krokettenpers hebt zodat je mooie gelijkmatige rolletjes krijgt, anders maak je een balletje die je vormt in een soort frikandel. Een kipcorn weegt ongeveer 90 gram.
Rol de kip door de bloem, dan door het ei en dan door de cornflakes.

Je kan ze direct frituren, maar je kan ze ook invriezen.

tip ontdooid: 180 graden, 4 minuten
bevroren: 175 graden, 5 minuten

  eind