logo
  Hamburgers Italiaanse slowcooker.
  1 aubergine
pezo
1 grote rode paprika
2 el olijfolie
500 gr gehakte biefstuk
1 snee bruin brood, fijngemaakt (of 2 beschuiten)
4 uitgeperste tn knoflook
1 zeer fijngehakte rode ui
1 losgeklopt ei
2 in ringen gesneden uien
4 zachte ronde broodjes
Parmezaanse kaas
De kruiden:
1/2 el oregano
1/2 el rozemarijn
1/2 el tijm
1/2 el peterselie

Elk land heeft wel zijn smaak eigen gemaakt voor de hamburger. Deze is aardig wat werk, maar dan heb je wel een toppertje!

Was de aubergine, droog hem af en haal het steeltje eraf.
Snijd de aubergine in de lengte doormidden, bestrooi de helften met zout en peper, laat dit een half uurtje intrekken en snijd ze in kleine stukjes.
Was de paprika, verwijder het zaad en de zaadlijsten en snijd hem in smalle reepjes. Verhit de olijfolie in een koekepan en fruit hierin de paprika en aubergine.
Meng het vlees goed met het brood, de knoflook, de verse kruiden en de fijngehakte ui en voeg het ei toe met wat zout en versgemalen peper.

Verdeel het vlees in 4 ballen en druk die een beetje plat. Schenk wat olie op de hotplate van de barbecue en bak de hamburgers samen met de uiringen 10 minuten, waarbij u de hamburgers 1 maal keert en de uiringen voortdurend roert. Zet de koekepan met het paprika-auberginemengsel langs de kant van de hotplate om opnieuw op te warmen.
Snijd de broodjes doormidden en leg ze met de opengesneden kant op de hotplate. Rooster ze eventjes en besmeer ze daarna met boter. Leg de hamburgers tussen de helften, bedek het vlees met de ringen ui, de stukjes paprika en de reepjes aubergine en bestrooi ze met de Parmezaanse kaas.

  eind