logo
  Snacks - hapjes
  Appelbeignets
  700 gr ontdooid bladerdeeg
4 appels
500 gr kristalsuiker
2 tl kaneel
zonnebloem-olie voor het frituren

Verhit de zonnebloemolie op 185 graden. Rol het bladerdeeg (plakjes op elkaar leggen of 1 groot vel gebruiken) op een met bloem bestoven werkblad uit tot het 11/2 mm dik is.
Steek er 24 rondjes uit. Schil 4 Wellant appels of 4 goudreinetten. Steek het klokhuis uit en snij elke appel in 3 plakken.

Leg de plakken op 12 bladerdeegrondjes. Vul het midden met het suikerkaneel en bestrijk de rest van de plak met water. Nu de andere plak erbovenop en goed aandrukken.
Frituur ze 3 minuten aan elke kant. Haal de beignets door de overgebleven kaneelsuiker en je eigen heerlijke appelbeignets zijn klaar. Zo simpel is het.

  eind