logo
  Snacks - hapjes
  Aardappelbolletjes
  750 gr aardappelen
40 gr boter
1 ei voor de bereiding plus 2 eieren
om de aardappelbolletjes te paneren
scheutje warme melk
1 el fijne mosterd
peper
zout
cornflakes grof gemalen (zoveel als nodig)

Een lekkere knapperige snack en eenvoudig zelf te maken.
Schil de aardappel en snijd deze in kleine stukken en kook deze gaar. Giet de gekookte aardappelen af laat ze even uitstomen.

Verwarm de melk in een pannetje of magnetron tot ongeveer 40 graden. Voeg de melk, ei en boter aan de aardappelen toe en maak er een mooie gladde puree van met de staafmixer. Voeg de mosterd, peper en zout toe om de puree op smaak te brengen en meng dit er goed door.
Verdeel de aardappelpuree over een groot bord of schaal. Dek dit af met huishoudfolie en laat het ongeveer een uur in de koelkast afkoelen en opstijven.

Verdeel de grof gemalen cornflakes over een bord en kluts in een (ander) diep bord een ei los.
Maak nu mooie aardappelbolletjes van de afgekoelde aardappelpuree, haal het hierna door het ei, en vervolgens door de paneermeel zodat er een mooi laagje om het bolletje ontstaat.

Bak de aardappelbolletjes 4 minuten in heet frituurvet, of 20 minuten in een oven op 200 graden.

  eind