. .
Regen lijn

Je ontkomt er in Nederland niet aan... regen! Of het is bloed heet in de zomer en vallen de katten dood van het dak, of je komt in de Niagarawaterval terecht. Zelfs straten stromen over omdat het vele water niet meer weg kan.

En daar sta je dan met je mooie scootmobiel... Zo naïef als je was om jou regenkleding te vergeten. En dan kan je er op rekenen dat er een bui komt. Het is ook al inmiddels bewezen dat de regenbuien steeds heftiger worden en dat is niet zo leuk voor jou, maar zeker ook niet voor jou scootje.

Maar mocht je dan toch zo slim zijn om wel een regenpak of poncho bij je te hebben, dan loert er nog een ander gevaar, een gevaar die niet altijd goed gezien wordt. Het wegdek wordt namelijk spekglad! En helemaal na een droge hete periode.

Er zijn dingen waar je heel goed moet opletten zoals kinderkopjes, klinkers en wegmarkeringen die het verradelijk glad kunnen maken. Rij dus op dit soort delen rustig aan zodat je jou geliefde scootje niet hoeft te verruilen voor een ambulance.
Rem ook nooit zo ineens af, want je glijd door en wie weet zie je dan misschien de onderkant van jou scoot eens een keer op de manier zoals je dat liever niet wilt!

glijenGa niet te veel aan de zijkant van de weg rijden, want de weg is bol gemaakt om juist het water weg te laten lopen. Als je nou te veel aan de zijkant gaat rijden, is de kans heel groot dat je zo de berm in glijd met alle gevolgen van dien.

Als het regent dan wordt het zicht ook veel slechter en vaak wordt het ook nog eens donker. Het is daarom zeker van belang dat je dan goede voor en achter verlichting hebt (zie kopje 'Verlichting').
Je kan wel reflecterende regenjassen en hesjes kopen, maar dat heeft geen zin als je een poncho hebt die ook over de scootmobiel gaat. Bij het kopje 'Kleding' zie je zo'n poncho waarbij niet alleen jij droog blijft, maar ook je scootmobiel, alleen je gezicht wordt nat.

on tour