Nodig:
 Omschrijving:
  logo

Salades
Aardappelsalade

Recept 1
750 gr aardappelen
60 gr mayonaise
15 gr peterselie
1/2 dl bouillon
30 gr bieslook
15 gr uien
pezo

Recept 2
2 el azijn
20 gr slasaus
750 gr koude gekookte aardappelen
2 el slaolie
1 zure appel
uitjes uit het zuur
augurkjes
hardgekookt ei
peterselie
pezo
mosterd

 

Recept 1
Bij de salades mag natuurlijk de aardappelsalade niet ontbreken, lekker makkelijk en lekker lekker.

De aardappelen opzetten en ongeveer 15 minuten zachtjes laten koken dat ze net bijtgaar zijn, afgieten en met de deksel op de pan laten staan.
Peterselie en bieslook fijnhakken en de uien raspen en aan de mayonaise toevoegen.
De warme bouillon door de mayonaise mengen. De aardappelen in plakken snijden en in het mayonaise-bouillon mengsel doen, voorzichtig mengen. Wordt de salade te stijf dan nog wat bouillon erbij. Breng de salade op smaak met zout en witte peper. Leg de salade op een schotel en garneer deze met een hard gekookt ei en een takje peterselie. Salades worden koel geserveerd. De smaak wordt beter door een salade een dag tevoren te bereiden

Recept 2
Snijd de koude aardappelen in blokjes. Vermeng zout, peper en mosterd met wat azijn. Voeg dan de rest van de azijn, olie en slasaus toe.
Roer er de fijngehakte peterselie en de uitjes en augurkjes en appel er door. Vermeng dit met de aardappelen. Maak de sla ongeveer 1 uur voor het gebruik klaar om het sausje goed te laten doortrekken. Leg de salade op een schotel en garneer deze met een hardgekookt ei en een takje peterselie.

end
 
home