logo
  Tips
  Vlees
  snijmachineDunne plakjes
Je hebt een mooi stuk vlees gekocht, maar het is een bonk en je moet eigenlijk dunne plakjes hebben. Met een mes gaat dat niet helemaal goed.
Doe het vlees even een uurtje in de vriezer zodat deze een beetje hard wordt. Neem dan een snijmachine en zo kan je mooie dunne plakjes snijden.

Braadworst
Een braadworst kan knappen tijdens het braden en dat kan tot levensgevaarlijke situaties komen, zoals zeer pijnlijke brandwonden.
Gaatjes in prikken is een optie, maar dan zuigt hij zich helemaal vol met vet en dat is nou ook niet lekker.
Er is een trucje dat de braadworst niet knapt tijdens het braden.
Als je de worstjes even tevoren in kokend water dompelt en daarna door de bloem wentelt.

Gehakt
Als je gehakt maakt doe je dat onder andere met ei, paneermeel en kruiden. Vervang de paneer meel eens door brood zonder korst. Dit smaakt veel lekkerder. Wil je het nog lekkerder hebben, dan maak je cornflakes heel fijn en doe je dat er door.

Ham
Niet iedereen heeft grote stukken ham in huis, maar sommige wel. Grote stukken blijft lang goed als je deze bestrijkt met een mengsel van eiwit en witte peper; daarna op een luchtige plaats ophangen.

Knippen
Oké.. ik geef toe de titel is een beetje komisch, maar tis wel serieus. Als je vlees moet snijden, dan is een mes niet altijd even scherp en het gaat soms ook een beetje moeilijk.
Het is veel handiger om een schaar te pakken en dan het vlees te knippen. Dit is niet alleen handiger, maar gaat ook veel sneller!
Wel even de schaar van te voren even goed schoonmaken.

Rundvlees
Rundvlees krijgt een fijne smaak als je het voor het braden inwrijft met mosterd.

  eind