logo
  Tips
  Ratten en muizen
 

Een onderwerp waar we liever niet over praten, maar waar we toch veel last van hebben en zeker als je met veel voedingsmiddelen werkt komen ze graag jou even met een bezoek vereren.
Jou keuken is voor hun een walhalla van voedsel. Alles goed verpakken is bijna onmogelijk, want die beesten knagen bijna overal door heen. Dus... vangen! Maar hoe...

Rozenhout
Normaal komen ratten minder voor als muizen en je kan ze op een vrij eenvoudige manier vangen. Heb je een klem gezet, dan lachen ze je vierkant uit, want dat kennen ze zo langzamerhand wel.
Maar waar muizen gek op zijn is niet op kaas maar de geur van rozenhout. Doe 1 druppeltje rozenhoutolie op de val en zie... ze komen er graag op af!

Pindakaas
Wat ook een zeer goed middel is, is pindakaas! In de klem zit een klein holletje waar je dan iets lekkers voor de muis moet doen. Muizen zijn zo slim om het toch weg te kunnen jatten zonder dat de klem af gaat. Muizen kan je ook heel goed met pindakaas vangen, dat vinden ze ook lekker en het voordeel is gelijk dat pindakaas niet zomaar even gejat kan worden, want dat is net lijm! Een klein likje pindakaas.... Dag muis!

  eind