logo
  Tips
  Maïzena
  Binden
Het binden met maïzena geeft een min of meer doorzichtig resultaat, heldere vloeistoffen, zoals vruchtensappen worden troebel, maar veranderen niet van kleur, wat wel gebeurt met bloem. Maïzena hoeft niet te garen, op het moment dat een vloeistof gebonden is - wat wel met bloem moet - en de hittebron kan uitgezet worden.
Houdt er rekening mee dat een saus die met maïzena gebonden is tijdens het afkoelen dikker wordt.
Nodig per liter:
Pap: ...... circa 50 gram
Saus: .... circa 30 gram
Soep: .... circa 30 gram
Roer in een kopje of kommetje de maïzena met een beetje water tot een mooi glad papje. Breng de te binden vloeistof aan de kook roer en giet tegelijkertijd in een dun straaltje de maïzena in de kokende vloeistof. De kokende vloeistof zal snel zichtbaar dikker worden. Stop met maïzena toevoegen als de gewenste dikte bereikt is.
  eind