logo
  Tips
  Knoflook
  knoflookPellen 1
Leg een teen knoflook op een snijplank.
Neem een breed mes en leg dat met de platte kant op de teen knoflook.
Druk met enige kracht op het mes tot de teen barst.
De teen is nu gekneusd (aaahh wat zielig...) en daardoor eenvoudig te pellen.

Pellen 2
Leg de knoflook 20 sec in de magnetron, zet deze op vol vermogen.
Je kan zo de schil er af halen.

Bewaren
Bewaar knoflook op een donkere, droge plaats. Zo zijn de bollen enkele maanden houdbaar. Wil je knoflook heel lang bewaren, dan kan je ze heel goed invriezen.
Verwijder de pel en hak de knoflook fijn. Stop dit dan in een potje en bewaar dit in de diepvriezer en je hebt steeds "verse" knoflook in huis.

Persen
Je hebt niet altijd een knoflookpers bij de hand en zeker niet als je op de camping bent. Hier is een leuk trucje om een knoflook te raspen.
Neem een vork, duw te "tanden" op een snijplank en rasp het knoflook teentje over de tanden. Simpel en makkelijk

  eind