logo
  Tips
  Fruit
  Aardbeien
Invriezen:
Er werd mij laatst gevraagd of je aardbeien kan invriezen. En mijn antwoord is daarop; ja. Je moet wel aan de volgende punten denken:
Gebruik alleen aardbeien die rijp zijn maar niet overrijp.
Vries de aardbeien zo spoedig mogelijk na de oogst in.
Was de aardbeien en dep ze droog, leg ze op een dienblad of bakblik naast elkaar en doe ze in de vriezer.
Na een goed uur zijn ze hard en kan je ze in een zakje doen, dan kleven ze niet meer aan elkaar.
Je kan aardbeien op 2 manieren invriezen:
- zonder suiker zijn ze 6 maanden houdbaar
- met suiker zijn 12 maanden houdbaar (gebruik hiervoor poedersuiker wat je er over heen strooit).
Ontdooi de vruchten buiten de verpakking zodat het niet de smaak van de verppakking aanneemt en spreid het fruit bij ontdooien uit op een bord met keukenpapier er onder die het vocht opvangt.

Appels
Bewaren
Appels kan je vrij lang bewaren en zijn daardoor het hele jaar beschikbaar. Je kunt appels het langste in de koelkast bewaren. Daar kan je ze ongeveer 4 weken goed houden.
Op de fruitschaal kan je ze ook bewaren, maar alleen als je ze binnen een paar dagen maar opeet.
Sneller rijpen
Als je appels sneller wilt laten rijpen, moet je er bananen naast leggen.
Schil
Mensen slaan alarm en raken in paniek als je de schil op eet of in het eten gooit. Deze paniek slaat nergens op.
Je kan de schil van een appel gewoon opeten, maar was je fruit wel goed om vuil en stof te verwijderen. De risico's van de resten van bestrijdingsmiddelen die op fruit worden gevonden zijn verwaarloosbaar klein, als ze al gevonden worden. De schillen zijn best heel erg lekker en je hebt veel minder afval.
Gerimpelde appels
Ben je de appels vergeten of had je te veel om op te knabbelen? Ook deze zijn nog om te toveren tot heerlijk eten. Wat dacht je van zelf gemaakte appelmoes, partjes appel met wat citroensap en kaneel, of heerlijk ijs met yoghurt en appel... lekker fris ook

kokosnoot Kokosnoot
Het lijkt soms wel een gevecht voor het leven en menig scheld en vloekwoord is gevallen om die ellendige kokosnoot open te krijgen.
Vele mensen rammen deze open en peuteren dan het vruchtvlees er uit. Om dit na een uur op te kunnen peuzelen.
Maar er is een veel makkelijkere manier om een kokosnoot open te krijgen en die is veel eenvoudiger dan je denkt.
Leg de kokosnoot een nacht in de vriezer. Tik daarna de houten bast kapot. En zie... je hebt puur vruchtvlees in je handen. Even laten ontdooien en smullen maar!
Leuker kunnen we het niet maken, wel gekker!

Pruimen

appelboorOntpitten
Soms kom je tot hele gekke ideeën en soms kan je je wel eens afvragen of het nog wel serieus is.
Nou dit is zo'n mooi voorbeeld waarvan je wenkbrauwen moet fronsen, maar het is toch echt serieus.
Ik had een hele zak vol met pruimen gekregen, maar die pit he... Die krijg je er bijna met geen mogelijkheid uit! Het wordt een gevecht op leven en dood.

Tot mijn een vriendin van me met een heel grappig idee kwam, gebruik een appelboor! Eh... Pardon?
Oké. Ik ben ook wel in voor een geintje, dus ik probeerde het. Grandioos! Het werkt echt goed en snel!
Bij sommige appelboren zit aan de onderkant bij het kartelgedeelte een opening. Deze kan je dan iets samenknijpen zodat de boor wat kleiner wordt.

Weer een aparaat die voor een andere doeleinde wordt gebruikt!

  eind