logo
  Tips
  Chocola
  Chocola laten glimmen
Als je chocola au-bain-marie verwarmt wordt het dof. Doe het volgende:
Verwarm de chocola au-bain-marie en blijf roeren. Laat het afkoelen tot het bijna gestolt is en verwarm het weer.
Het is belangrijk dat de chocola niet te heet wordt. Een andere manier is een beetje eiwit door de chocola doen voor je het gaat gebruiken.

Chocola smelten
Voor sommige recepten heb je gesmolten chocola nodig en dat kan op twee manieren. Au bain-marie of in de magnetron.
Maar er blijft altijd wat over en de pan schoonmaken is nou ook niet een van de leukste en makkelijkste karweitjes. Er is een trucje waarbij je helemaal niet meer schoon hoeft te maken! Neem een stevig boterhamzakje of diepvrieszakje en stop daar de chocolade in en maak de zak dan goed dicht.
Neem nu een pannetje met water en maak die warm, niet laten koken en stop daar het zakje in. Als de chocola is gesmolten knip je een klein stukje uit een hoekje en je hebt een perfecte spuitzak.

Chocola zelf maken
Je komt ze wel eens tegen, recepten waarbij je chocola nodig hebt. En je zal net zien... je hebt het niet in huis!
Heb je wel cacaopoeder, dan kan je ook chocola maken. Voor 25 gram chocolade meng je 3 afgestreken eetlepels ongezoet cacaopoeder met 1 afgestreken theelepel zachte margarine. Zonodig even laten opstijven in koelkast of vriezer en je hebt je chocola!

  eind