logo
  Tips
  Brood
  Lekker knapperig korstje maken
Lekker je eigen gebakken brood, alleen die geur al die je tegenwoordig zo mist. Maar wat je ook mist is dat heerlijke knapperige korstje.

Niet iedereen houdt daar van, maar als je er wel van houdt, dan moet je dit even lezen. Het is niet de bedoeling dat je gelijk iemand zijn of haar harses mee in slaat, want zo hard wordt het nou ook weer niet! Maak het deeg zoals je altijd gewent bent. Neem nu een plantenspuit waar azijn in zit. Drie minuten voor je het brood uit de oven haalt besproei je het brood even met de azijn en zet hem weer terug in de oven. Na drie minuten heeft het brood een lekker knapperig korstje.

Bakken met aardappelkookwater
Normaal zou je het weggooien, maar gebruik aardappelkookwater nu eens voor het brooddeeg. Los het gist er in op en ipv gewoon water gebruik je nu dit. Het verbetert de rijskracht en de smaak van het brood.

  eind