logo
  Tips
  Bakblik
  Vastplakken
Je hebt je uiterste best gedaan op de cake of het brood en vol trots haal je het uit de oven als het 'gaar' is. Met de tong uit de mond zet je het vol trots aanrecht en haalt nu het gebakkene er uit en.... maar wat is dat? Hij zit vast!
Voorzichtig los snijden helpt niet... hij zit echt muur en muur vast! Scheldend en tierend is blijdschap van jou bakkunst vergaan! Dit kan je heel makkelijk voorkomen door het bakblik van te voren even in te vetten en te besprenkelen met bloem. Maar het is beter om bakpapier in het blik te leggen. Je hebt geen vet nodig en wat nog leuker is, is dat je de uitstekende delen van het bakpapier als een 'handvat' kan gebruiken om het er uit te halen als je klaar bent met bakken én je bakblik blijft ook lekker schoon.

Schoonmaken
Het schoonmaken van de bakblikken doe je met goed warm water en een zacht sponsje. gebruik nóóit zeepsop of ander chemisch middelen, alleen maar water! Op de bakblikken zit een beschermlaagje die je met zeep er af haalt en het 'vastbakken' is dan een feit. Dit geldt ook voor koekenpannen!

  eind