logo
  Tips
  Aardappelen
  Mooi blank
Aardappelen blijven na het raspen blank als je de snippers meteen in koud water laat vallen. Handig om te weten als je bijvoorbeeld aardappelsalade, rösti maakt of wat langer van tevoren gerechten wil voorbereiden.

Bakken
Als je aardappelen wilt bakken krijgen ze een mooie goudgele kleur als de schijfjes vóór het bakken met wat meel worden bestoven.

Bewaren
Als je een zak aardappels in huis hebt, dan zie je wel eens van die uitlopers verschijnen. Stop een appel in de zak aardappels.

Kruimige aardappelen
Een beetje zout toegevoegd aan het water geeft kruimige aardappelen.
Een scheutje azijn erbij geeft vaste aardappelen.

Overkoken
Om te voorkomen dat aardappelen over koken doe je voordat de aardappelen aan de kook zijn en klein stukje boter in de pan. Hierdoor zullen de aardappelen niet overkoken en zijn ze sneller gaar.

Poffen
Als je aardappelen wilt poffen maak je ze goed schoon door met een borstel onder water schoon te boenen. Droog ze dan af met een keukenpapier en pak dan elke aardappel apart in, in alluminiumfolie.
Zet de oven op 200 graden en zet ze daar een uur in. Na een uur prik je even in de aardappel en als je geen weerstand voelt, zijn ze gaar.

Poten
Kan je een aardappel uit de supermarkt poten? Met dit vraagstuk liep ik rond te dolen en besloot maar eens de proef op de som te gaan nemen (iemand moet het toch eens proberen he). Ik had een aardappel waar uitlopers aan zaten in de tuin gestopt. De hele zomer had ik een mooie plant met witte kleine bloemetjes. Toen hij bruin begon te worden, heb ik hem maar uit de grond getrokken en tot mijn grote lol had ik bijna 2 kilo aardappelen! En... en ze waren nog lekker ook!

Raspen
Als je aardappelen raspt voor de aardappelsalade of rösti dan blijven ze langer blank als je de snippers meteen in koud water doet.

  eind