logo
  Kokspraat
  Vertaling
 

Zoals ik al eerder schreef ben ik gek op oude kookboeken, hoe ouder hoe beter. Maar dit brengt ook heel veel zoektochten met zich mee, want er komen dingen in koevoor die zelfs op internet niet meer te vinden zijn en dat maakt het extra spannend om het goede recept na te maken in deze moderne tijd. Neem nou bijvoorbeeld een harenzeeef... Dat vond ik in een kookboek uit 1894.

Maar wat dacht je van de taal, ook die kunnen hoofdbrekens geven. Maar ook de ingrediƫnten zijn soms niet meer te vinden. Wat dacht je van varkensbloed of reuzel en ga zo maar door.
Vaak moet je eerst opzoeken wat het is en dan moet je iets zien te vinden wat er in de buurt gaat komen. Maar soms mag het niet eens meer verkocht worden.

Dit maakt het zo leuk met die oude kookboeken om er toch iets heerlijks van te maken en het toch zo te maken als vroeger. Want vroeger kenden ze geen chemische rotzooi die in men in het eten stopten.

  end