logo
  Kokspraat
  Lekker slim
 

Als je een alleenstaande bent kan het zijn dat je problemen hebt met sommige recepten. niet vanwege de moeilijksheid graag, maar meer om de bewerkelijkheid er van. Een alleenstaande zal bijvoorbeeld niet snel voor zichzelf lekkere hachee maken... of toch wel. Gelukkig zijn er apparaten en mogelijkheden genoeg zodat je dit wel kan doen.
Veel heb je er niet voor nodig een vrieskist/kast en een slowcooker. Nou zie ik je al schrikken van ja je kan makkelijk praten, moet je eens kijken naar de kosten. Daar zal je vreemd van opkijken, want de baten zijn vele malen hoger dan de kosten. Even een optelsom maken:
Een vrieskist/kast type A+ (lekker zuinig) heb je als rond de 250€. Een slowcooker begint rond de 30€, totaal plaatje 280€. Dat klinkt veel, maar nu de electra-rekening.
Omdat je een A+ vriezer hebt komt de rekening gemiddeld per jaar ongeveer 40€ euro, dat is 3,33€ per maand, dat is een pilsje minder in de kroeg (!!!).
Een slowcooker maakt het nog leuker voor je. Dit kan ik je op een wat leukere manier vertellen. Een uur jou oven gebruiken is hetzelfde als 10 keer de slowcooker! Een slowcooker is heel zuinig en dat kon ik ook aan mijn electra-rekening zien, want die was een aardig stuk lager geworden, want ik gebruik de oven nu veel minder.
Dus haal je je apparatuur er na een tijd weer uit.

Het grootste voordeel met de slowcooker is, is dat je 's ochtends jou te bereiden voedsel er in doet en het 's avonds staat het klaar. Aanbranden kan niet, want het word niet gekookt maar heel langzaam gegaard met behoud van de voedingsstoffen en vitamines.
Dus is er eigenlijk geen reden meer dat je iets niet kan maken.

Een heel mooi voorbeeld is draadjesvlees. Vlees wat heel lang moet sudderen. 's Ochtends beetje boter er in, draadjesvlees er in, geen droge kruiden er in, dat maakt het vlees droog, dat gebruik je als het klaar is en 's avonds heb je een lekker stukje vlees dat zo gaar is, dat het gewoon uit elkaar valt.
Eigenlijk kan je bijna alles maken in deze pan. Je kan er alleen niet in bakken en braden.

Nog een heel groot voordeel is, is dat je grote porties kan maken, wat je dan kan invriezen. Mocht je het dan willen oppeuzelen, even in de ping (magnetron) en je hebt iets lekkers.
Ook is het handig als je even niet helemaal in je goede doen bent. Je hebt wel eens van die dagen dat je geen zin hebt in koken en dan ben je blij dat je het hebt. Nou hoor ik je al zeggen, je kan ook kant en klare maaltijden in de winkel kopen. Ja natuurlijk kan dat, maar weet jij wat daar in zit? Weet jij wel hoeveel zout er in zit? Veel minder gezond dus en belangrijker... zelf gemaakt is ook vele malen lekkerder.

  end