logo
  Keukenmachines
  Koffiemolen
 

koffiemolenIk geef eerlijk toe, ik ben iemand die van nostalgie houd. Of het nou door de leeftijd komt weet ik niet, maar het ziet er een heel stuk gezelliger uit in je keuken dan zo'n modern geval. Maar dat niet alleen... het is vaak ook een stuk sterker.
Maar toch... toch moet je je wel eens overgeven aan een modern stuk gereedschap. Zo ben ik van mijn lief'lijke petroleum-stel overgestapt naar een slowcooker, want dat is wel een heel stuk veiliger en zoveel stroom slurpt hij niet.

Maar al een aardige tijd ben ik van de Senseo overgestapt naar echte koffie. Bonen kopen, zelf malen en dan koffie zetten... dat is zó lekker!
Maar na al jaren en jaren trouwe dienst begon de oude molen het toch een beetje te begeven en ik besloot toch maar eens naar iets moderns te gaan kijken.
De tijd dat je voor 10 gulden nog een koffiemolen kon kopen ligt inmiddels ver achter ons en een beetje redelijke molen zit al snel op 50 euro. Die goedkope troep moet ik echt niet hebben, want dat is binnen korte tijd kapot.

DeLonghi KG89
Na zo'n twee weken zoeken, zoeken en nog eens zoeken molen(ja zo gek ben ik) vond ik een leuke molen vanwege zijn ietwat vreemde vorm en het merk was goed, de DeLonghi KG89. Een 'normale' koffiemolen is rond en dit is een kubus en dat vond ik best wel leuk.

De meeste koffiemolens als je daarmee gaat malen hebben een volume van een house-party en het viel me op dat deze vrij rustig was.
Het malen doet hij heel goed en gelijkmatig en ook de fijn-grof instelling doet het goed.
De hoeveelheid koffie die je nodig hebt voor de kopjes koffie werkt ook heel goed. Je kan het instellen van 2 tot 12 kopjes. Nou drink ik altijd koffie uit een beker, dus 2 is presies goed.

Bij de meeste koffiemolens moet je gissen hoeveel koffie je nodig hebt en hoe fijn je het wilt hebben. Bij deze is het een kwestie van instellen, aanzetten en je krijgt netjes de hoeveelheid en de grof/fijnmaling op een presenteerblaadje.... eh bakje.
En hij is ook helemaal niet zo duur, want voor iets meer dan 50 euro heb je hem ook in huis.

Minpunten
Of ik minpunten heb gevonden? Qua molen heb ik geen minpunten gevonden, alleen dat ze erg zuinig zijn met het snoer die ik nogal kort vind.

Oude molen
Natuurlijk doe ik de oude molen niet weg, die hangt nu aan de muur als versiering.

  eind