logo
Alcoholische dranken maken

likeurZelf je eigen alcoholische dranken maken is heel erg leuk en als je het fruit voor een prikkie (reclame) kan kopen... Dit is de meest simpele manier om een lekker drankje te maken. Natuurlijk zijn er 10.000 andere manieren, maar dit is de meest simpele.
Wat heb je allemaal nodig om het te kunnen maken:

1 1/2 kilo fruit (in dit voorbeeld neem ik pitloze druiven)
1 kilo suiker
10 gr gist
2 ltr water
fles van 5 liter met een waterstop (te koop bij bijvoorbeeld de brouwmarkt)
1 buks met genoeg hagel
1 zeefdoek (kaasdoek fijn)
Flessen met een kurk.

Maak de fles heel goed schoon.
Als je ander fruit hebt, even de pit er uit halen. Stop het fruit in de blender en maak het goed fijn. Doe dit samen met de suiker in de fles.
maak het water iets warm (hand warm), doe daar de gist, laat het gist oplossen in en gooi dit ook in de fles. Vul de waterstop zoals is aangegeven en sluit de fles met de waterstop.

Nu is het een kwestie van 2 á 3 maanden wachten. Er komt een laag boven op te liggen die er misschien niet echt smakelijk uit ziet, maar dat is normaal. Zet de fles ook niet te koud, maar ergens waar het ongeveer 21 graden is.
Vul de fles nooit meer dan 1/3, anders spuit de hele zooi er uit!

Na deze periode giet je het spul in de zeefdoek en laat hem uitlekken. Vul dan de schone flessen en sluit deze dan met een kurk.

weckpotSucces!

Waar je die buks voor nodig hebt? Om de vliegjes weg te schieten die bij je fles rond dwarrelen!

tipAls je nou niet in het bezit van zo'n fles met waterslot kan komen, dan kan je het ook anders doen.
Neem een weckfles (minimaal 2 ltr), haal de sluitringen er af en leg de deksel (met rubberen rand) los op de pot en doe hierover een plastic zakje, bijvoorbeeld een boterhamzakje met een elastiekje er om. prik met een spelt 2 gaatjes er in, zodat het gas kan ontsnappen.

Vergeet ook nooit de datum er op te zetten wanneer je het gemaakt hebt.

eind