logo
  Geurkaas
 

strooikaasNee niet geurkaars maar geurKAAS. En de kaas die ik bedoel wordt ook wel eens comakaas genoemd vanwege zijn heerlijke kruidige geur (?).
Ik heb het mijn kanarie laten ruiken en hij heeft twee weken aan de beademing gelegen en is weer langzaam bij gekomen.

Ik heb het over Geska Zwitserse strooikaas.
Dit product bestaat volgens mij al eeuwen en ook het potje is nog nooit veranderd. Het is licht verteerbaar en heel erg lekker op brood, toast, rijst, tomaten, spaghetti enz enz enz.

Gezond en goed voor de lijn
Deze kaas is puur natuur, zonder andere rotzooi. Het bevat Magere kaas van gepasteuriseerde melk, keukenzout, Alpenkruiden. Alpenkruiden zijn Trigonella (Hoornklaver) en Melilotus Caerulea (Zevengetijdenklaver)
Ook is het lactose vrij en vetarm.

Geur
Oké... ik geef toe, dat het wel een sterke geur heeft en dat weerhoud vele er van om het niet te kopen. Geheel onterecht, want als je het niet ruikt, is het heel erg lekker.
Er zijn mensen waar ik ook bij hoor die hebben schijt aan iedereen en eten lekker deze kaas, want lekker is het zeker.

Typische kaas
Maar wat maakt deze kaas nou zo lekkerder dan andere kazen.
Deze kaas is droge strooikaas, hetgeen de meeste kazen niet zijn. Dit maakt het ook makkelijker om te strooien over de boterham, vlees spaghetti of wat dan ook.
Heel typerend is de smaak. Deze is pittig en wat zoet. Deze kaas kan wat vele kazen niet kunnen en dat is 'power' geven aan de smaak.
Kipfilet is bijna smakeloos, maar als je deze kaas er op strooit, dan krijg je een Goddelijk stukje vlees op je bordje.
Niet iedereen is gecharmeerd van de geur die van deze kaas af komt, maar dat is een kwestie van wennen.

Proberen
Je moet het eens proberen, het maakt het eten heel erg lekker en het is nog gezond ook.

  eind