logo
  Nagerecht
  Sinaasappelpudding
  8 blaadjes gelatine
4 dl sinaasappelsap
100 gr suiker
1/4 ltr slagroom
350 gr kwark
15 lange vingers

Een lekkere frisse smaak die het goed doet als je nogal zwaar getafeld hebt.

Week de gelatine in ruim koud water. Breng een kwart van het sinaasappelsap met suiker aan de kook en roer tot de suiker is opgelost.
Haal het van het vuur af en roer de uitgeknepen gelatine erdoor. Dan de rest van het sinaasappelsap er door roeren en laten afkoelen.

Zet het in de ijskast tot het begint te stijven. Klop intussen de slagroom stijf. Schep de kwark en de slagroom door het sinaasappelmengsel.
Breek de lange vingers in stukjes en schep ze door de pudding. Doe de pudding in een leuke vorm met een inhoud van 1/2 ltr. Laat de pudding dan in de ijskast opstijven. Stort de pudding op een bord en garneer het met sinaasappelpartjes.

  eind