logo
nagerecht
Appelpap
   
5 zoetzure appels (ongeschild)
500 gr crème fraîche (30% vet)
100 gr ongeklopte slagroom (35% vet)
lijn

Toen ik dit nagerecht bedacht moest ik natuurlijk ook een naam hebben. Ik had eerst appelvla, maar vond dat niet echt lekker klinken, dus werd het appelpap.
Een heerlijk romige frisse pap waar geen suiker is toegevoegd, want de appels zijn al zoet en zou je wel suiker gebruiken, dan is de pap niet lekker fris meer.

Was de appels goed af en sloop de klokhuizen er uit. Maak van de appels kleine stukjes die je in de blender gooit. Doe hierbij de crème fraîche en de ongeklopte slagroom er bij. Zet nu de blender een volle minuut aan.

Giet nu de pap in een afsluitbare bak/pot of fles en zet het een dag in de koelkast. Dan nog even flink roeren en een uurtje in de vriezer en dan opdienen.

end