Nodig:
 Omschrijving:
  logo

Nagerecht
Bulgaarse appelmoes

1 kg goudreinetten
1 tl nootmuskaat
1 tl kardemom
1 tl citroensap
1 bekertje Bulgaarse yoghurt
suiker naar smaak.
 

Dit heb ik vroeger heel veel bij mijn oma gegeten en ik moet zeggen dat het zeker geen straf was, want ik vond het heel erg lekker (ze moest het soms verstoppen als ik kwam!). Ik heb alleen nooit geweten dat het Bulgaarse appelmoes heette. Gelukkig kreeg ik van iemand een heel oud kookboek en daar stond het recept in en mijn oma maakte het precies zo. Dus weer lekker ouderwets genieten.

Schil de appelen, haal het klokhuis er uit en sijd ze in vieren. Zet ze op, met niet meer dan enkele eetlepels water. Laat ze op laag vuur net gaar worden, neem de pan van het vuur en roer de appelmassa met een houten lepel tot moes.
Laat de appelmoes afkoelen, meng er dan nootmuskaat, kardemom, citroensap en Bulgaarse yoghurt door en pas daarna de suiker naar smaak.
Roer vooral goed door en proef dan of het mengsel naar uw smaak zoet genoeg is. Begin met twee eetlepels. Zet het mengsel een uurtje in de koelkast.

Je kan wat mijn oma altijd deed de schil laten zitten. Appels goed wassen en dan mee koken. Na het koken fijn pureren met een staafmixer.
De appelmoes krijgt dan een extra lekkere smaak.

end
 
home