logo
nagerecht
  Aardbeien (tropische)
  250 gr aardbeien, schoongemaakt en in vieren
5 blaadjes munt, fijngehakt
1 tl limoensap
200 ml kokoscrème
1 tl vanille extract
1 eetl honing

Dit is gevaarlijk lekker! De opgeklopte kokosroom geeft een heerlijk tropische tintje aan de klassieke 'aardbeien met slagroom'.

Kokoscrème maak je door een blik volvette kokosmelk (70%) een nacht geopend in de koelkast te laten staan. Het kokosvet scheidt zicht dan van het water en komt bovenop te liggen. Dit kan je eraf scheppen en gebruiken in recepten die vragen om kokoscrème. De blikken kokosmelk van Aroy-D lenen zich hier bijzonder goed voor en zijn te krijgen bij de meeste toko's.

Meng de aardbeien in een kom met de munt en laat even trekken.

Klop de kokoscrème samen met vanille extract en honing met een handmixer tot je een stevige slagroomachtige massa krijgt. Dit werkt het beste als de ingrediënten koud zijn

Verdeel de aardbeien over 2 schaaltjes en schep daar wat van de opgeklopte kokosroom bovenop.

 
eind