logo
   
  Eerlijk gezegd ben ik een groot fan van lekker gezellig ouderwets koken. Als ik bijvoorbeeld hachee maak, dan doe ik er een hele dag over, want ik laat het lekker op een oliestelletje pruttelen.
Maar soms... soms ga ik toch wel eens naar het 'moderne' grijpen zoals de magnetron. Deze is in de loop der jaren zoveel verbeterd dat je er toch lekkere dingen in kan maken. Natuurlijk blijven er dingen die je beter niet in de magnetron kan maken. Daarom heb ik dit stuk even gemaakt met allerlei tips en trucs en leuke recepten. Mijn leus is:
Als het snel moet, is de magnetron goed!
  Afdekken
Au bain-marie
Blancheren
Boter
Brood en gebak
Chocola
Fruiten
Gepaneerde producten
Gerecht warm houden
Groente stomen
Honing
Kaas
Karamel
Knoflook pellen
Magnetron plaatsing
Nare lucht
Noten kraken
Ontvellen
Sap uit citroen
Soezendeeg
Spek
Tuinkruiden drogen
Uien snijden
Vruchten
Wijn
Zout toevoegen
 
end