logo
maaltijd
andijviestamppot 1
   

1 kg aardappelen
350 gr magere ham in blokjes
20 gr boter
600 gr fijngesneden rauwe andijvie

2 dl volle melk
snufje lavas
zout
peper

Kook de aardappelen in weinig water met zout gaar. Bak de hamblokjes in de boter en lavas in enkele minuten krokant.
Giet de aardappelen af en maak er met de melk puree van. Meng de andijvie en de hamblokjes erdoor en breng op smaak met zout en peper.

tipWil je bij de stamppot een lekkere jus?
Fruit 1 gesnipperd uitje en 1 tomaatje, strooi er 1 eetlepel bloem over en laat die even meebakken. Voeg 3/4 rundvleesbouillontablet en 5 dl water toe, breng het aan de kook, laat het tot 1/2 dl inkoken en zeef de jus.

Wil je een wat krachtigere stampot, bak dan 100 gr bacon mee

end