logo
  Maaltijd
  Pizza calzone
  pizzadeeg
tomatensaus
100 g champignons
1 1/2 el olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
2 tn knoflook, fijngehakt
1 groene paprika, in stukjes
1 blik tomatenblokjes (400 gr), uitgelekt
1 tl Italiaanse kruiden
pezo
10 gevulde groene olijven
2 el kappertjes
30 gr geraspte Parmezaanse kaas
75 g mozzarella, in blokjes

Gewoon lekker met je handen eten of met bestek.

Bereid het deeg en de saus volgens de recepten. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Verwarm de oven voor op 250 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Verhit 1 eetlepel olie in een hapjespan en bak de ui, knoflook en paprika zachtjes ca. 3 minuten. Voeg de champignons, tomaat, kruiden en zout en peper naar smaak toe.

Laat het mengsel af en toe roerend ca. 5 minuten pruttelen tot het vocht is verdampt. Roer de olijven en kappertjes erdoor. Neem de pan van het vuur.
Verdeel het deeg in 2 porties en rol die op een met wat bloem bestoven werkblad uit tot dunne cirkels van ca. 20 cm doorsnede. Leg die op de bakplaat en verdeel de basissaus erover.

Bestrooi één helft met wat Parmezaanse kaas en verdeel de vulling en de mozzarella erover. Bestrooi de vulling met de rest van de Parmezaanse kaas. Klap de pizza’s dubbel en knijp de randen goed dicht. Bestrijk het deeg met de resterende olijfolie.
Bak de pizza’s 1 richel onder het midden van de oven in ca. 20 minuten gaar.

  eind