logo
  Maaltijd
  Keizersomelet
  100 gr rozijnen
6 el rum of sinaasappelsap 8 eieren (gescheiden)
8 el suiker
2 zakjes vanillesuiker
1 snufje zout
200 gr tarwebloem
4 dl melk
ongeveer 125 gr koude roomboter
100 gr amandelen
poedersuiker voor het bestuiven

Serveer dit typisch Oostenrijkse gerecht met vers gekookte appelcompote of met dikke pruimencompote.
De rozijnen in lauwwarm water afspoelen, goed laten uitlekken en in een kopje doen.
Met de rum of de sinaasappelsap besprenkelen en marineren. De eiwitten met 2 el suiker stijfkloppen. Afgedekt, op een koele plaats zetten. De eidooiers met de rest van de suiker, de vanillesuiker en het zout schuimig kloppen.

De gezeefde bloem en de melk erdoor roeren en ten slotte ook de rozijnen. Het geklopte eiwit er beetje bij beetje doorscheppen. In twee grote teflonpannen ruim een vierde van de boter verwarmen. Het beslag in de pannen gieten en op een laag vuur de onderzijde goudbruin bakken.
De omeletten met twee vorken in stukjes verdelen en tegelijkertijd omkeren; de rest van de boter in vlokjes toevoegen.
De amandelen ook toevoegen, de omelet verder bakken tot de stukjes goudbruin zijn. Met poedersuiker bestuiven en direct serveren.

  eind