logo
maaltijd
Asperges a la Ciska
   

kipschnitsel
bloem
1 ei
cornflakes
150 gr aardappelen
500 ml groentebouillon

walnotenolie
klontje boter
300 gr groene asperges
zout
truffelmayonaise (bv van O'life)

Dit is een recept die ik weer eens bedacht heb en het zó lekker vond dat ik het mijn naam heb gegeven. Probeer het eens... het is zó lekker.

Schil de aardappelen en kook ze in de bouillon (dus niet in water!).
Maak de cornflakes fijn (niet te fijn). Doe bloem over de kipschnitzel, dompel hem dan in het ei en dan door de fijne cornflakes en laat het even rusten.

Maak de asperges schoon en snij ze in kleinere stukken. Doe de walnotenolie met een klein klontje boter in een koekenpan en doe daar de asperges in. Walnotenolie geeft de asperges een lekkere romige smaak.

Neem een andere koekenpan en doe daar walnotenolie en een klein klontje boter in en bak de kipschnitsel in op hoog vuur tot ze aan beide kanten lekker bruin zijn, zet dan het vuur laag en laat de schnitsel nu lekker garen.

Doe de asperges op het bord en doe er beetje zout er over en de truffelmayonaise. Kipschnitsel en aardappelen er bij.

end