logo
maaltijd
 

Aspergeschotel boerkenaas

  1 kg asperges
100 gr boter
50 gr fijngehakte postelein
plakjes Ardense ham
peterselie
 

Ik vond dit recept in een heel oud kookboek en vroeg me af waar die vreemde naam vandaan kwam en dat was best grappig. Het was een man die Boerke Naas heette, maar zijn officiele naam is August Floré en er schijnen hele verhalen over deze man uit België te zijn. Maar wat hij met dit recept te maken heeft is me niet echt duidelijk geworden.

Kook de asperges in ruim water met een beetje zout gaar in ongeveer een halfuur. Schep ze uit het water, laat ze uitlekken en schik ze op een verwarmde schotel.
Bestrooi de asperges met zeer fyn gehakte blaadjes postelein en peterselieblad (geen stengels!). Smelt de boter, maar laat die niet bruinen en giet de helft over de met groene kruiden bestrooide asperges. Serveer de rest van de gesmolten boter apart in een kom.
Garneer de schotel met opgerolde plakjes Ardense ham.

tip Je kan het extra lekker maken met plakjes tomaat en/of hardgekookt ei. Geef er gekookte aardappelen bij.

 
eind