logo
maaltijd
 

Appelstamppot met bloedworst

  500 gr zoete appelen
750 gr zure appelen
1 1/2 kg aardappelen
2 dl water
zout
500 gr bloedworst
100 gr boter of margarine
 

Weer even iets aparts. Nou ben ik gek op bloedworst, maar je kan natuurlijk ook een ander lekker stukje vlees nemen

Schil de aardappelen en de appelen. Snijd de appelen in vieren en haal de klokhuizen eruit.
Zet de aardappelen op met kokend water en het zout. Leg de stukjes zoete appelen op de aardappelen en daar bovenop de zure appelen.

Breng aan de kook en laat doorkoken tot alles gaar is. Bak ondertussen de bloedworst bruin in de boter, stamp de gare appelen en aardappelen goed dooreen, niet de staafmixer gebruiken, want dan krijg je pap.
De jus van de bloedworst kan door de stamppot gemengd worden, doch ook afzonderlijk worden gegeven, met de bloedworst.

 
eind