logo
Andijviestamppot met kipspiesjes
   

1 krop andijvie
2 kipfilets
600 gr aardappelen
12 gele kerstomaatjes
2 sjalotten
1 teentje knoflook

2 el verse dragonblaadjes
100 gr spekblokjes
2 el zure room
olijfolie
peper
zout

Het zit me toch wel een beetje dwars.... is het nou kerst-omaatjes... of is het nou kers-tomaatjes

Kook de aardappelen gaar in lichtgezouten water en pureer ze met een stamper en hou ze warm.
Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Maak ze glazig in een pan met een scheutje olijfolie. Voeg de spekblokjes toe en laat even meebakken.
Maak de blaadjes van de andijvie los, en spoel ze zorgvuldig. Laat uitlekken en snij in fijne reepjes. Voeg samen met de sjalot, de knoflook, de spekjes en de zure room toe aan de geplette aardappelen en roer goed.

Breng op smaak met peper, zout en dragon.
Snij de kip in blokjes en kruid deze met peper en zout. Spoel de tomaatjes en halveer ze. Prik de kip afwisselend met een kerstomaatje op een spiesje en bak ze goudbruin in olijfolie.

end