logo
maaltijd
Andijviefestival
   

500 gr aardappelen
1 krop andijvie
100 gr spekblokjes
1 dl room
1 el gedroogde lavas

peper
boter
paneermeel
1 gele, 1 rode paprika
1 kopje geraspte oude kaas

Verwarm de oven op 200 graden.
Schil de aardappelen en kook ze ongeveer 20 minuten, geen zout gebruiken. Giet ze dan af en laat ze dan even droog dampen. Pak een stamper en maak de aardappelen fijn. Doe er room bij en spatel het er goed door tot er een dikke gladde massa ontstaat (soms heb je meer soms heb je minder room nodig, dat ligt aan de soort aardappel.
Snij nu de andijvie heel fijn en meng 1/3 door de aardappelen. Doe de lavas en wat peper er door.
Bak de spekblokjes lichtjes en doe de blokjes op een schaaltje zonder het vet.
Pak een ovenschaal en smeer die aan de binnenkant in met boter en bestrooi het met de paneermeel.
Doe de helft van de aardappelen in de schaal, de spekblokjes en een laag andijvie met fijn gehakte paprika. Daarop een laag oude kaas, dan weer andijvie en dan de rest van de aardappelen.
Smeer de bovenkant in met room en zet dit ongeveer 10 minuten in de oven tot de bovenkant er goudbruin uit ziet.

end