logo
Maaltijd
  Aardappelsoufle

  600 gr aardappelen
60 gr boter gesmolten
2 ei­dooiers
3 eiwitten
100 ml melk
nootmuskaat
peper
zout
4 ovenvaste schaaltjes

Schil de aardappelen en kook ze in een pan met een beetje zout gaar. Giet ze af en laat het even uitdampen, tot de aardappelen goed droog zijn.
Maak ze fijn zodat je een puree zonder klontjes krijgt. Roer de eidooiers, de gesmolten boter en de melk door de puree en breng het op smaak met nootmuskaat, peper en zout en laat de puree afkoelen.

Klop de eiwitten goed stijf met een snuif­je zout. Spatel ze daarna voorzichtig door de koude puree.
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de ovenvaste schaaltjes in met boter.
Schep de puree in een spuit­zak en vul de schaal­tjes tot ongeveer 2 cm onder de rand.
Bak de souf­flés ca 25 minuten in de oven tot ze mooi goud­bruin en gerezen zijn. Serveer dit meteen.

 
eind