logo
Maaltijd
  Aardappelschotel met blauwe kaas en walnoten

  1 kg aardappels
2 uien
200 gr blauwe kaas
zout
120 ml slagroom
20 gr gepelde walnoten
250 gr grotchampignons
2 el boter
Schil en was de aardappels. Snijd ze in schijfjes en kook ze in weinig water met zout in ca 15 minuten beetgaar. Giet ze af en laat ze even afkoelen. Verwarm de oven voor tot ca 200 C.
Pel de Uien en snijd ze in ringen. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Hak de walnoten fijn.
Verhit de boter in de koekenpan en fruit de uienringen. Bak de chamignons ca 3 minuten mee. Verbrokkel de blauwe kaas en schep deze van het vuur af erdoor.
Bedek de bodem van een ingevette ovenschaal met de helft van de aardappelschijfjes. Verdeel het champignon- kaasmengsel en de noten erover. Leg de rest dan de aardappelschijfjes erop en schenk de slagroom erover. Laat het gerecht, afgedekt, in de oven in ca 40 minuten gaar en goudbruin worden.
 
eind