logo
Maaltijd
  Aardappelpuree 3x

 

Recept 1
1 kg kruimige aardappelen
zout
peper
2 dl melk
50-75 gr boter
peterselie, fijngesneden
nootmuskaat

Recept 2
200 ml groentebouillon
1 kg kruimige aardappelen
een scheut warme volle melk
scheutje slagroom
scheutje olijfolie
zout

Recept 3
500 gr kruimelige aardappelen
6 el mayonaise
25 ml warme volle melk
2 tl bieslook
peper
zout

Er zijn best heel veel manieren om aardappeluree te maken. Ik zie wel eens mensen die zo'n kant en klaar zakje kopen en die mensen missen gewoon de zaligheid van aardappelpuree, want aardappelpuree is heel makkelijk te maken.
Er zijn 2 belangrijke dingen die je nooit met aardappelpuree moet doen:
1. Gebruik nooit koude melk, maar warme melk. De puree wordt niet alleen lekkerder, maar ook minder stug.
2. Gebruik nooit een staafmixer, want dan wordt een vieze natte modderachtige soep, maar gebruik een stamper.

Recept 1
Dit is lekker makkelijk. Natuurlijk kan je het ook wel in een zakje kopen, maar dit is oh zo veel lekkerder. Kook de aardappelen in 20 minuten met wat zout en water gaar.
Verwarm de melk met de boter in een steelpan. Giet de aardappelen af en laat ze droog stomen.
Stamp ze fijn met een pureestamper (niet met een mixer, want dan wordt het te fijn en dan heb je Olvarite!
Schep de melk met boter erdoor en roer het mengsel tot een smeuïge puree. Schep eventueel de peterselie door de puree en breng hem op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Recept 2
Wat is er nou moeilijker dan aardappelpuree... de variatie er op! En een wel heel lekkere variatie. Hier laat ik je zien dat aardappelpuree ook anders kan en extra lekker kan zijn.

Schil de aardappelen en kook ze in de groentebouillon, dus niet in water. Als de aardappelen gaar zijn dan giet je ze af, maar bewaar het kookvocht.
Doe de aardappelen in een kom en met een mixer met een garde doe je er langzaam de warme melk, beetje kookvocht, slagroom en olijfolie er bij tot een mooie dikke massa. Hoe dik moet je zelf even kijken, want de ene wil het weer extra dik en de ander weer wat smeuïger. Vul het eventueel aan met wat zout.
Serveer dit met doperwten en een bal gehakt... eet smakelijk.

Recept 3
Een hele lekkere puree die heel romig is.
Kook de aardappelen zoals je altijd doet en zet de pan op het werkblad na je het hebt afgegoten. Doe hier in de mayonaise, melk fijngehakte bieslook en stamp het eens lekker flink door elkaar.
Peper en zout naar smaak toevoegen.

 
eind