logo
Maaltijd
  Aardappelgnocchi met gorgonzolasaus
  1 kilo kruimige aardappelen
400 g bloem
1 ei
pezo
1 dl slagroom
150 g gorgonzola of andere
blauwschimmelkaas
1 el fijngesneden peterselie

Kook de aardappelen gaar in de schil, pel ze en stamp ze heel fijn. Laat de puree afkoelen tot lauwwarm en kneed de bloem, het ei en een snufje zout erdoor. Vorm vingerdikke rolletjes van het deeg en snijd ze in stukjes van 3 cm.
Druk er met een vork ribbeltjes in. Breng een flinke pan met water en zout aan de kook. Voeg de gnocchi toe: als ze bovenkomen, zijn ze gaar. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en houd ze warm. Verwarm de room in een ruime pan op matig vuur en laat de gorgonzola erin smelten.

Schep de gnocchi door de gorgonzolasaus en strooi de peterselie erover. Serveer het gerecht direct.

 
eind