logo
Maaltijd
  Aardappel-aubergineschotel

  400 gr mager rundvlees
100 gr mager rookspekreepjes
zout
peper
2 tl Provencaalse kruiden
3 teentjes knoflook
1/4 ltr droge rode wijn
olijfolie
700 gr aubergine
3 vleestomaten
1 kg kruimige aardappelen
boter
1 dl koffieroom

Een echt feestmaal. Ik ben normaal niet zo erg happig op zout en heb het geprobeerd met minder, maar dan was het niet echt lekker. Voor een keertje is het niet erg.

Snijd het rundvlees in stukjes en zet het met de rookspekreepjes, 1/2 theelepel zout, kruiden, 2 teentjes knoflook uit de pers, rode wijn en 2 eetlepels olijfolie 3 uur koel weg, schep af en toe om.

Snijd de aubergine in dunne plakken, zet ze, met flink wat zout bestrooid, 15 minuten in een vergiet weg, dep ze droog en rooster de plakken onder de voorverwarmde grill goudbruin.

Snijd de vleestomaten in plakken.
Schil de aardappelen en schaaf ze in plakken en schep ze met 2 eetlepels olijfolie om.
Vet een ovenschaal in en schep de vleesstukjes erin.
Leg de aubergine en tomaatplakken er dakpansgewijs op en schenk er het marinadevocht over. Schik daarop de aardappelplakjes.
Vermeng de koffieroom met zout, peper, 1 teen knoflook uit de pers en 1 theelepel Provencaalse kruiden en lepel dit over de aardappelen.

Bak de schotel 1 1/2 uur bij 200 graden; dek hem eventueel na 1 uur met bakpapier af om verbranden te voorkomen.

 
eind