logo
  Koek
  Kaneelkoekjes
  Voor 25 stuks:
100 gr zachte roomboter of margarine
75 gr bruine suiker
1 kleine eidooier
1 el honing
2 tl kaneel 1 tl bakpoeder
150 gr tarwebloem
40 gr fijne kandijsuiker

Kaneel geeft deze grote, brosse koekjes extra smaak.

De boter met de suiker tot een schuimige massa roeren. De eidooier en de honing erdoor roeren. De bloem, de kaneel en het bakpoeder op de massa zeven en erdoor roeren.
Het deeg tot een ongeveer 2 1/2 cm dikke rol vormen, in plasticfolie wikkelen en ongeveer 45 min. in de koelkast leggen. De oven voor ver warmen op 175 graden. Een bakplaat met bakpapier bedekken. De rol in plakjes van 1/2 cm dikte snijden.

De bovenzijden in de kandijsuiker drukken en met voldoende onderlinge afstand op de bakplaat leggen. Midden in de oven ongeveer 20 min. bakken. De koekjes in een goed afgesloten trommel bewaren.

tipVoor de variatie kan je wat rum of sinaasappellikeur door het deeg mengen.

  eind