logo
  Koek
  Banketletter
  400 gr amandelspijs
2 eieren
1 a 2 el geraspte citroen of sinaasappelschil
2 el slagroom
7 a 8 plakjes ontdooid diepvriesbladerdeeg

Zelf een banketletter maken is natuurlijk het leukste wat er is. Of het nou gezond is laat ik even in het midden.
Maar je zal zien dat het helemaal niet zo moeilijk is.

Kneed het amandelspijs samen met 1 ei, de citroenrasp en de slagroom tot een soepel mengsel. vorm hiervan een lange rol van ongeveer 60 cm.
Leg de plakjes deeg achter elkaar, zodat de randen elkaar 1 cm overlappen. Druk de deegranden goed op elkaar en rol de randen dan glad met een deegroller. Leg de rol amandelspijs in het midden van de deeglap en vouw het deeg rond de amandelspijs.

Druk de deegranden nogmaals goed op elkaar en gebruik eventueel een beetje water. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de deegrol met de naad naar onderen op de bakplaat en vorm de rol tot een letter of staaf.
Klop 1 ei los met 1 tl water en bestrijk de banketstaaf hiermee. Bak het banket in ongeveer 35 minuten lichtbruin en geurend gaar.

  eind