logo
  Koek
  appelkoek
  5 a 6 appels
300 gr bloem
200 gr boter of margarine
150 gr basterdsuiker
2 eieren
vanillesuiker of geraspte citroenschil
2 tl bakpoeder
wat zouteen scheutje melk
poedersuiker of gele jam

De eerste keer dat ik dit maakte mislukte het, waarom is me nog steeds een raadsel.
Tweede keer lukte het wel, maar ik had zure appels en dat kan je beter niet nemen

De boter of margarine met de basterdsuiker zacht en schuimig roeren. De vanillesuiker of geraspte citroenschil toevoegen en er de hele eieren doorkloppen.
De bloem met bakpoeder en zout zeven en door de massa mengen. Zo nodig een scheutje melk erbij doen. Een bakblik met boter of margarine insmeren en het deeg erop uitstrijken.

De appelen schillen, van de klokhuizen ontdoen en in partjes snijden. Met deze appelpartjes het deeg netjes beleggen. De koek in een matig warme oven in ongeveer 3/4 uur gaar en lichtbruin bakken.

De koek in gelijke stukken snijden en met poedersuiker bestrooien of met gele jam bestrijken.

  eind