logo
koek & snoep
Amsterdamse pitmoppen
   

150 gr boter
150 gr suiker
1 ei
geraspte schil van een kwart citroen
zout

5 gr bakpoeder
250 gr bloem
1 eierdooier
100 gr gepelde amandelen

lijn

Roer met de mixer de boter tot room en doe de suiker erdoor. Roer vervolgens het ei, de citroenschil, het zout en het met de bakpoeder gezeefde bloem er door. Haal het deeg uit de mixkom en kneet nu met je handen het deeg tot een stevig zandtaartdeeg.

Vorm er een bal van, wikkel het in folie en laat een uur of 2 rusten. Verwarm de oven voor op 200 C.
Leg een vel bakpapier op de bakplaat en rol de deeg in een lap van ongeveer een halve centimeter dik. Snijd in vierkantjes van 4x4 cm of steek vormen uit het deeg.

Roer het eierdooier los en bestrijk de koekjes. Leg op elk koekje een 1 of 3 halve amandelen.
Leg op de bakplaat en bak ze in ongeveer 10-15 minuten goudbruin. Laat afkoelen

end