logo
  Koek
  Amandelkoekjes luchtige
  70 gr zachte roomboter
1 klein ei
60 gr suiker
70 gr aardappelmeel
70 gr tarwebloem
3 el gemalen amandelen
1 tl geraspte citroenschil

Lekkere, brosse koekjes die door het aardappelmeel smelten op de tong.

De oven voorver warmen op 175 graden. Een bakplaat met bakpapier bedekken. De boter met het ei en de suiker tot crème roeren. Aardappelmeel en bloem zeven en met de amandelen en de citroenrasp door de boter-crème roeren. Het deeg afgedekt minstens 30 min. in de koelkast leggen. Van het deeg bolletjes vormen ter grootte van een walnoot en deze op de bakplaat leggen. Met een vork enigszins platdrukken. De koekjes midden in de oven ongeveer 15 min. bakken. Op een rooster laten afkoelen. In een goed afgesloten trommel bewaren. Tip! Voor een speciale variant dunne lijntjes couverture over de koekjes druppelen.

  eind