logo
koek & snoep
Amandelkoekjes Deense
   

2 el tarwebloem
1/2 tl kaneel
200 gr blanke amandelen (gemalen)

200 gr poedersuiker
3 eidooiers

lijn

Vroeger at ik me vaak helemaal scheel in deze overheerlijke koekjes. Helaas zijn ze haast nergens meer te koop. Maar gelukkig heb ik een kennis die vroeger bakker is geweest en daar kreeg ik het recept van (en nog veel meer andere lekkere recepten). Dus kan ik me weer vol proppen met deze overheerlijke koekjes en jij nu ook. De bloem met de kaneel zeven en met de gemalen amandelen vermengen. De oven voor verwarmen op 175 graden. Twee bakplaten met bakpapier bedekken.

De poedersuiker zeven en met de eidooiers tot schuim kloppen. Het amandel-bloemmengsel aan de schuimmassa toevoegen en tot een zacht deeg roeren.
Van het deeg een rol van ongeveer 25 cm lengte en ongeveer 3 cm dikte vormen. In schijven van 1 cm snijden en deze op de bakplaten leggen. Midden in de oven ± 10 min. bakken. Op een rooster laten afkoelen.

end